13 Temmuz 2017 Perşembe

Kaliteli web sitesi tasarimi

Kaliteli web sitesi tasarimi nedir? ve web tasarım hizmeti almak isteyen kişi veya şirketler hangi yolu takip etmelidir?

Kaliteli web sitesi tasarimi yaptırırken hangi konulara dikkat edilmelidir?

Kaliteli bir web tasarım hizmeti alabilmek için dikkat etmeniz gereken bazı kurallar vardır;

  • Kaliteli web sitesi tasarimi yaptıracağınız kişi veya firmaya ne istediğinizi detaylı bir biçimde açıklayan dökümanları ulaştırmalısınız logo, renkler vs.
  • Web tasarım açısından bir düşünceniz yoksa, bu konuyu komple sitenizi tasarlayacak şahıs veya firmaya bıraktıysanız, ön çalışma isteyebilirsiniz.
  • Mutlaka bir anlaşma yapın ve anlaşmanızda istediğiniz tüm yapıyı en ince ayrıntısına kadar belirtin yada yazdırın, anlaşmayı mutlaka okuyun.
  • Yaptırdığınız siteyi test etmeden onaylamayın, genelde web dizayn yapıldıktan sonra yönetim paneline uayarlama uygulanır. Bu nedenden dolayı mutlaka test edip, onaylayın.
  • Web tasarım, Web yazılım, Seo ve Grafik bunların hepsi ayrı hizmetlerdir. Hepsi için anlaşma yapacaksanız dikkatli olmalısınız. Misalen siz web tasarım için anlaştınız, yönetim paneli yapılacakmı diye sormalısınız. Aksi halde statik bir web sayfasına sahip olursunuz ve tekrardan yönetim paneli yazdırmak zorunda kalabilirsiniz.
  • Web dizayn hizmetlerine seo ve grafik hizmetleri dahil değildir. Yaptıracağınız logo, banner, seo çalışmaları ayrı hesaplanır buna dikkat edin.
  • Kaliteli web sitesi tasarimi seo uyumlu hazırlanmalıdır. Seo uyumlu tasarım için bazı maddeler vardır. Hızlı açılması gereklidir bu işlem kaynak dosyaları (css, js, html vb. gibi) sıkıştırma uygulanarak ve görseller optimize edilerek sağlanmaktadır.
  • Kaliteli web sitesi tasarimi mutlaka duyarlı (responsive) tasarıma sahip olmalıdır. Web siteniz bilgisayar, telefon ve tablet uyumlu olmalıdır.

 

Kaliteli web sitesi tasarimi fiyatları ne kadardır?

Kaliteli web sitesi tasarimi için ortalama fiyatlar firmadan firmaya değişmekle birlikte birçok firmada hemen hemen aynıdır. Bağımsız olarak yapan şahısların ortalama fiyatlarınıda merak ediyorsanız sadece fiyatı düşük olduğu için çalışmanızı önermemekle birlikte nedenleriyle birlikte açıklayacağım.

İstanbul web dizyan firmaları özel web tasarımı ortalama 1.000-1.500 tl civarlarındadır.
E-Ticaret sitesi tasarımları 1.200-4.000 tl civarlarındadır.

Bu işi yapan kuruluşlar için aşağı yukarı fiyatlar yukarıda belirtildiği gibidir. Peki bağımsız web tasarımcılarda fiyatlar ne durumda.

Firmadan bağımsız iş yapanların giderleri fazla olmadığından ve firma düzeyinde iş garantisi vermedikleri için fiyatları firmalardan %20 - %60 daha azdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder