17 Temmuz 2017 Pazartesi

Profesyonel web yazilimi

Merhaba bu yazımda profesyonel web programlama çalışması yaptırmak isteyen firma veya kişiler için dikkat etmesi gereken bazı durumları açıkladım.

Profesyonel web yazilimi hizmeti alırken neye dikkat etmeliyim?

Profesyonel web programlama hizmeti alırken uymanız gereken kurallar şunlardır.

  • Web yazılım hizmeti uzman, tecrübeli kişilerden alınmalıdır. Çünkü web yazılımı yapısı gereği yıllarca hizmet etmesi için programlanır. Eğer programlama gerçekleşirken ileriye dönük kodlanmazsa belirli bir süreden sonra geliştirilmesi mümkün olmaz. Bu tür kodlamalarda kodu yazan kişiye mecbur kalırsınız çünkü standartlar gözetlenmez, standarların gözardı edildiği bir yazılımı farklı web programcıları geliştirmekte zorluk yaşar, ya geliştiremez veya uğraşmak istemez veya en kötüsü geliştirmek için fahiş ücret ister.
  • Kısır kodlama yada geliştirilebilir yazılım tercihi yapmalısınız. Geliştirilebilir yazılım, standartların benimsendiği, ekip çalışması esnasında yada başka yazılımcıların programı ele aldığı vakit sorun yaşamadan geliştirebileceği yazılımlardır. Siz yazılımı yapan ajansla bağınızı koparsanız bile diğer bir profesyonel web yazılımcı tarafından gelişmesi devam ettirilebilir. Bunun avantajları büyüktür. Çünkü her yıl yeni özellikler, güvenlik önlemleri, hızı arttırma düzeltmeleri vb. yenilikler yayınlanmaktadır. Geliştirilemeyen bir web yazılım sadece üreticisinin geliştirebileceği, diğer web yazılımcıların düzenlemek istediği zaman hatalar yaşayacağı web programlama tipleridir.
  • Web yazılımı yüksek maliyetli bir hizmet tipidir. Bu hizmeti almak arzusundaysanız ne yüksek fiyata nede aşırı düşük ücretlere itibar etmeyin. Örneğin üç kurumdan fiyat teklifi aldınız bir tanesi 3.000 tl teklif verdi, bir tanesi 6.000 tl teklif verdi, bir tanesi 1.500 tl teklif sundu buradan analmalıyızki bu programın fiyatı aşağı yukarı 3.000-6.000 tl arasıdır. Bundan yukarı veya alçak fiyatlar %10 farklılık gösterebilir. Daha düşük yada yukarı ücretlere aldanmayın.
  • Arzu ettiklerinizi güzel bir biçimde açıklayın. Web programı yaptırırken ne istediğinizi mutlaka aktarabilmeniz lazımdır. Arzu ettiklerinizi süper bir şekilde aktardıktan sonra notlar alınacak ve fiyat teklifi sunulacaktır. Fiyat teklifi hazırlanırken aktardığınız özellikler dikkate alınarak bir fiyatlandırma yapılacaktır. Fiyatlandırma oluşturulurken sizin önemsiz gördüğünüz yada söylemeye değmez diye düşündüğünüz şeyler gözardı edilir. Sözleşme tamamlandığında artık o özelliği istemeniz durumunda ya bir sonraki güncellemeye bırakılır yada yapılmadan proje teslim edilir. Örnek olarak başımdan geçen bir durumdan bahsedeyim bir web programı için anlaşma yaptık. İstenilen bir veri kayıt sistemiydi, söylendiği gibi projeye başlandı %80'lik kısmını bitirdim. Test etmeleri için firmaya gittiğimizde kötü bir süprizle karşılaştım. Meğerse bu kayıtlar devlet kaynaklı bir sitenin veritabanından sorgulanması gerekliymiş, araştırdım sitenin apisi yoktu. Projeyi iptal ettim. Sizde bu gibi bir durumda kaporanızı kaybedersiniz.
  • Muhakkak sözleşme yapın. İş dünyasında kişiler yada kuruluşlar sözleşmesiz adım atmaz. Sizde muhakkak isteklerinizi içeren bir sözleşme yapın. Yapılacak işleri, varsa örnek siteleri içinde bulunduran kapsamlı bir sözleşmeyi muhakkak yapmalısınız.

 

Profesyonel web yazilimi hizmeti alacakların yaptıkları en büyük hatalar nelerdir?

  • Hataların ilk başında kurumsal web programlama şirketleriyle çalışmamaları yer alır. Firmaların şikayet edilebileceği yüzlerce kuruluş olmasına rağmen, bağımsız kişilere iş yaptıranlar. Bunu kanıtlayamazlar bile.
  • Fiyatına kapılma. Birkaç firma ile konuşulduktan sonra hepsi pahalı deyip, gidip en ucuzuna yaptırayım mantığı yürütülür. Tabiki bu bir tercih meselesi ama şöyle bir düşünelim ucuzlukmu, kalitemi. Ucuza yaptırdığınız bir web yazılım sizi ne kadar ileriye götürebilir.

Kaynak: Profesyonel web yazilimi - https://dogruwebtasarim.com

Profesyonel web yazilimi, istanbul Profesyonel web yazilimi, Profesyonel web yazilimi istanbul,Profesyonel web yazilimi firması, Profesyonel web yazilimi firmaları, istanbul Profesyonel web yazilimi firması, istanbul Profesyonel web yazilimi firmaları

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder